Müsli voor morgenochtend

Op herhaald verzoek van twee vriendinnen publiceer ik hier mijn slow recept voor zelf geroosterde muesli. Het is een ontbijt om met zuiver geweten van te smullen. De hoeveelheid suiker bepaal je helemaal zelf. Dus relax en laat de oven het werk doen…

Muesli voor morgen ochtend

Muesli voor morgenochtend

Wat heb je nodig:

– ½ dl saffloer of andere olie (géén olijfolie)
– ½ – 1 dl honing (je kan ook 1/2 dl honing en 1/2 dl ahorn siroop gebruiken)
1 eetlepel Candico kandijsuiker
1 liter gemengde granen: bvb havermout, tarwezemelen, …

Voor de smaak:
– 1 dl gehakte hazelnoten of amandelen
– 1-2 dl rozijnen

– 1 dl gedroogd fruit, fijngehakt bvb appel, pruim, abrikozen, dadels, …
– 1 tlkaneel (eventueel ook 1 tl gemalen gember, snuifje gemalen kruidnagel)

Bereiding:

Swedish design-42Warm de olie met de honing en suiker in een pan op tot alles vloeibaar is. Leg de granen in een grote kom en giet er de vloeistof over. Roer goed om zodat de granen bedekt worden met het olie/honing mengsel. Strooi vervolgens de granen uit op een bakplaat, strooi er kaneel (en eventueel gember en kruidnagel) over en stop in een voorverwarmde oven op 175 °. Laat ze ongeveer 15 min staan en roer om de 5 min eens om zodat de granen gelijkmatig kleur krijgen. Haal de granen uit de oven en laat ze afkoelen vooraleer je ze mengt met de smaakmakers. Bewaar bvb in een blikken doos of glazen weckpot. Bij mij thuis staat de muesli zo meestal op het aanrecht… Te serveren met hoeveyoghurt, platte kaas, melk, …

Smakelijk en heb een goeie start van de dag!

 

 

%d bloggers liken dit: