Fietsostrade in Kalmthout en Kapellen officieel geopend

PERSBERICHT | 20 juni 2012  De provincie is klaar met de aanleg van de fietsostrade tussen het station Heide in Kalmthout en de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen
________________________________________
Dinsdag openden de provincie Antwerpen en de gemeentebesturen van Kalmthout en Kapellen het nieuwe fietspad naast de spoorweg. Het gaat om een investering van 360 000 euro. Dit stuk fietspad van 1,9 kilometer lang is een belangrijke schakel in de fietsostrade Antwerpen – Essen.

Foto provincie Antwerpen met vlnr: Frederic van Haaren (schepen openbare werken Kapellen), Inga Verhaert (gedeputeerde Mobiliteit provincie Antwerpen), Hanne (leerling GO Erasmus), Lucas Jacobs (burgemeester Kalmthout) en Lieve de Block (schepen mobiliteit in Kapellen)

Foto provincie Antwerpen met vlnr: Frederic van Haaren (schepen openbare werken Kapellen), Inga Verhaert (gedeputeerde Mobiliteit provincie Antwerpen), Hanne (leerling GO Erasmus), Lucas Jacobs (burgemeester Kalmthout) en Lieve de Block (schepen mobiliteit in Kapellen)

Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert is verheugd: “Door de aanleg van dit stuk fietsostrade fiets je nu comfortabel, snel en veilig langs de spoorweg tussen Kalmthout en Kapellen. Handig voor woon-werk- en woon-schoolverplaatsingen! En dat dit nieuwe stuk fietsostrade in de smaak valt, is duidelijk. Kijk maar naar het enthousiasme en de talrijke opkomst van de fietsers. Ze vinden het fietspad veilig, comfortabel en goed leesbaar. En dat is nu precies de bedoeling van de fietsotrade.” De provincie trakteerde hen, na het fietsen, op een ijsje.De provincie Antwerpen hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietspaden voor het verkeer tussen de woonplaats, het werk, scholen en winkels. De aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.

Fietsostrade in Kalmthout
Vorige week startte de provincie ook met de aanleg van de fietsostrade in het noorden van Kalmthout. Het gaat daar om de verbreding van 620 meter fietspad tussen het station Kijkuit en de Vogelenzangstraat. Een laatste project in Kalmthout is dan het stuk fietsostrade tussen de stations Kijkuit en Heide. Voor de aanleg daarvan is de provincie genoodzaakt enkele privégronden aan te kopen. De onderhandelingen met de betrokken eigenaars zijn inmiddels opgestart.

Fietsostrade Antwerpen-Essen
De fietsostrade Antwerpen-Essen situeert zich langs spoorlijn 12, vanaf het Albertkanaal in Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station van Essen. Het stuk langs het natuurgebied de Oude Landen is trouwens ook bijna aangelegd. Het gaat daar om twee kilometer vanaf het station van Ekeren tot aan de Argentiniëlaan in Antwerpen. De officiële opening is gepland op dinsdag 26 juni. Alle fietsers zijn welkom om 9u30 aan het station van Ekeren om de fietsostrade mee in te fietsen.
Meer info over de fietsostrades vindt u op www.provant.be/fietsostrades.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor mobiliteit (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Perscontact:
Chris Brouwers, diensthoofd Mobiliteit provincie Antwerpen
e-mail chris.brouwers@admin.provant.be
tel. 03 240 52 87, gsm 0476 42 07 95

Foto’s op hoge resolutie kan u downloaden via: ftp://ftps.provant.be/mobiliteit
Gebruikersnaam en paswoord: Pers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: